Информации за Радио-Аматерство

Mini TNC – APRS, KISS

Во прилог се фотографии од изработен TNC модем, кој може да се употреби како самостоен APRS нод и дигипитер, но исто така може да се користи и како класичен TNC…

Continue Reading Mini TNC – APRS, KISS

Донација од Z36AMB

Ве известуваме за уште една убава случка - донација на опрема - 2 радио станици за репетитор, од страна на нашиот член и долгогодишен радио аматер Z36AMB. Голема благодарност од…

Continue Reading Донација од Z36AMB

Сервисирање на репетитор – R0 – Z35VSK – Скопје

Денес, на 26.11.2020 беше извшено сервисирање и преконфигурирање на локалниот репетитор R0 - Z35VSK - Скопје. Поставен е ноv C-flex кабел и  заменети  конекторите од антенскиот систем. Новина е и…

Continue Reading Сервисирање на репетитор – R0 – Z35VSK – Скопје