Информации за репетиторска мрежа

Донација од Z36AMB

Ве известуваме за уште една убава случка - донација на опрема - 2 радио станици за репетитор, од страна на нашиот член и долгогодишен радио аматер Z36AMB. Голема благодарност од…

Continue Reading Донација од Z36AMB

Значење на радиофарот Z3 за 23cm

На ФБ страната на Радиоаматерска асоцијација на Република Северна Македонија пред неколку минути е објавена вест дека во фаза на монтирање е радиофарот за 23ЦМ, и дека од радиоаматерите се…

Continue Reading Значење на радиофарот Z3 за 23cm

Измена на PL тон на репетитор RV-0 Z35VGV – Гостивар

Денес, на 01.12.2020, извршена е промена на PL тонот на репетиторот RV-0 Z35VGV во Гостивар. Новата вредност на PL тонот е 91.5 Hz.

Continue Reading Измена на PL тон на репетитор RV-0 Z35VGV – Гостивар

Пуштен во употреба нов репетитор RUX05 – Z35UPS

Денес, на 23.11.2020 пуштен е во употреба UHF репетиторот QTH Попова Шапка RUX05 - Z35UPS. Технички информации за репетиторот можете да најдете на следниов линк: Z35UPS Голема благодараност до Митко…

Continue Reading Пуштен во употреба нов репетитор RUX05 – Z35UPS

Нов репетитор Z35VGV – R0 Гостивар

Радиоаматерската Асоцијација врз основа на добиено одобрение од АЕК, на 14.11.2020 успешно пушти во функција уште еден VHF репетитор за локално покривање. Во функција е R0 со локално покривање на…

Continue Reading Нов репетитор Z35VGV – R0 Гостивар