РМЗО – ставена во употреба при вежбата “Хуманитарен одговор 2023” 18.10.2023

Во среда (18.10.2023) со почеток од 11 часот во Скопје во градски парк, се одржа меѓународна вежба Хуманитарен одговор 2023. Во вежбата беа вклучени повеќе институции од македонија и странство.…

Continue Reading РМЗО – ставена во употреба при вежбата “Хуманитарен одговор 2023” 18.10.2023

Известување во врска со претстојното годишно собрание

Согласно член 29 од Статутот на Радиоаматерската Асоцијација, Претседателот на РАСМ свикува Собрание кое ќе се одржи во сабота 20.05.2023 година. Собранието ќе се одржи во кругот на црквата Св.…

Continue Reading Известување во врска со претстојното годишно собрание

Повик за доставување на кандидатури за Претседател на Радиоаматерската Асоцијација за период 2023-2027 година

Соглано член 21 од Статутот на Радиоаматерската Асоцијација, во текот на месец Мај 2023 година, планирано е да се свика изборна седница на Собранието на РАСМ. Сите заинтересирани активни членови…

Continue Reading Повик за доставување на кандидатури за Претседател на Радиоаматерската Асоцијација за период 2023-2027 година

Годишно собрание на РАСМ за 2022 година

Согласно член 29 од Статутот на Радиоаматерската Асоцијација, Претседателот на РАСМ свикува Собрание кое ќе се одржи во сабота 21.05.2022 година. Собранието ќе се одржи во кругот на црквата Св.…

Continue Reading Годишно собрание на РАСМ за 2022 година

Намалена членарина за 2022 година

Извршниот одбор на РАСМ на состанокот одржан на 13.01.2022 година, донесе Одлука за намалување на членарината за 2022 година. Поради економската, енегретската и здравствената состојба во државата, ИО на РАСМ…

Continue Reading Намалена членарина за 2022 година

Две години постоење на РАСМ

Почитувани радио-аматери на Република Македонија и членови на РАСМ, По повод 2 години од постоењето на Радиоаматерската Асоцијација на Северна Македонија,  Ве повикуваме на 16.05.2021 година на радиоаматерски собир во…

Continue Reading Две години постоење на РАСМ

Z35Z, нашиот член Димитар Јаковлев светски првак na CQ WW RTTY 2020

Во прилог е линкот до телевизиското интервју направено од страна на Слободна ТВ, по повод добивањето на првата награда на нашиот член Z35Z Диме Јаковлев, по повод освоеното прво место…

Continue Reading Z35Z, нашиот член Димитар Јаковлев светски првак na CQ WW RTTY 2020

Специјален повикувачки знак Z3FTDMC

Согласно барањето на наши членови, РАСМ побара и доби одобрение од АЕК за користење на специјален повикувачки знак Z3FTDMC. Знакот ќе се користи по повод јубилејот FT8DMC Activity Days 2021…

Continue Reading Специјален повикувачки знак Z3FTDMC

Благодарница од Хрватскиот Радиоаматерски Сојуз за понудената помош од РАСМ

Пристигна писмо/благодарница во кое Хрватскиот Радиоаматтерски Сојуз се зааблагодарува на понудената помош за време на серијата на земјотреси која ја погоди нашата пријателска земја.   Писмото во целост можете да…

Continue Reading Благодарница од Хрватскиот Радиоаматерски Сојуз за понудената помош од РАСМ

Писмо за помош и поддршка до Хрватскиот Радиоаматерски Сојуз

Во прилог е писмото кое беше испратено од страна на РАСМ до ХРС во кое се изразува комплетната спремност за поддршка на Република Хрватска и Хрватскиот народ во овие тешки…

Continue Reading Писмо за помош и поддршка до Хрватскиот Радиоаматерски Сојуз