Ова е листа на радиаматери од Република Македонија кои имаат положен радио-аматерски испит во АЕК и имаат добиено дозвола со дефиниран повикувачки знак за работа во радио-аматерскиот опсег.

Упатство за внесување на нов знак:

 1. Кликенете на линкот “РЕГИСТРАЦИЈА” кој се наоѓа на дното на листата со знаци
 2. Во формата за регистрација, пополнете ги следните полиња:
  • Име и Презиме
  • Повикувачки знак
  • Локација (кратенката од GridSquare)
  • Email адреса
 3. Кликнете на копчето “Испрати” 

Регистрирање на постоечки повикувчки знак во базата на радиоаматери

Кликнете на следниов линк: РЕГИСТРАЦИЈА