Z35Z, нашиот член Димитар Јаковлев светски првак na CQ WW RTTY 2020

Во прилог е линкот до телевизиското интервју направено од страна на Слободна ТВ, по повод добивањето на првата награда на нашиот член Z35Z Диме Јаковлев, по повод освоеното прво место и награда на CQ WW RTTY 2020 натпреварот, во категоријата “Single Operator – QRP 80m”.

Големи честитки од наша страна за овој огромен успех на Z35Z.

Само напред Диме !

Линкот до Интервјуто

Линк до официјалните резултати

Leave a Reply