Две години постоење на РАСМ

Почитувани радио-аматери на Република Македонија и членови на РАСМ,

По повод 2 години од постоењето на Радиоаматерската Асоцијација на Северна Македонија,  Ве повикуваме на 16.05.2021 година на радиоаматерски собир во Варвара во близина на с.Лешок. Собирот ќе биде организиран на отворен простор со маси за 100 посетители. Ќе биде обезбеден скромен ручек кој традиционално се подготвува во манастирските простории на црковниот комплекс Варвара. Работна фрекфенција за сите гости е 145.525 .

На самиот ден ќе биде организирана и радиоаматерска берза , така да сите радиоаматери кои имаат своја опрема, која е за продавање или поклонување слободно да ја донесат на денот на собирот.

Ве очекуваме

Leave a Reply